vrijdag 8 augustus 2014

In nood zijn de Vlaamse vrienden van Israël weer welkom bij Joods Actueel.

In 2012, op 10 juni om precies te zijn, verscheen op de website www.nujij.nl een artikeltje geschreven door een zekere Meirav Fonkelsteen - wat hoogst waarschijnlijk een nickname is, maar met Nederlandse familienamen weet je nooit - met als titel: "Israëlische ambassade waarschuwt voor fanatieke website Brabosh".
Het artikel op nujij.nl zegt niet over welke ambassade het gaat, de Nederlandse of de Belgische, ik gok op de Belgische, maar dat maakt niet zo veel uit. Wie de woordvoerder is van de ambassade wordt evenmin vermeld. De inhoud daarentegen is wel duidelijk. De ambassade was wellicht bang van de perceptie. Door de website van Brabosh zou men de indruk kunnen krijgen dat, en ik citeer: "de standpunten van de site die van Israël zijn, wat hoegenaamd niet klopt". En verder nog: "Het laatste wat wij nodig hebben is in de ogen van de Vlamingen gepercipieerd te worden als een stelletje radicale gekken”.
De ambassade was dus vooral bang om imagoschade te lijden.
Veel meer staat er niet in dat korte artikel.

De persoon Meirav Fonkelsteen ken ik verder niet. In Google stuit je enkel op wat artikelen onder die naam gepubliceerd op nujij.nl.

Brabosh is de nickname van Antwerpenaar Hugo Van Minnebrugge die de website van Vlaamse vrienden van Israël beheert, zie deze link: http://brabosh.com.
Deze website is pure propaganda voor de zionistische entiteit en staat vol haat tegen Arabieren in het algemeen en Palestijnen in het bijzonder. Ook linkse partijen en organisaties moeten het dikwijls ontgelden.
Van Minnebrugge verschijn ook op fora zoals http://forum.politics.be/, waar hij onder de schuilnaam thePiano zijn zionistische propaganda en anti-linkse braaksels probeert te slijten.

Twee dagen eerder, op 8 juni 2012, postte iemand met nickname optimist dezelfde boodschap op het joodse forum - nog zo een propagandamachine - (zie deze link: http://www.setbb.com/hetjoodsforum/viewtopic.php?t=6060&sid=c39410799991f321eb283fb4079c4e57&mforum=hetjoodsforum), maar gaf daarbij meer duiding over de persoon Hugo Van Minnebrugge (HVM).
Er staat onder meer te lezen dat HVM in de jaren '70 lid was van de extremistische VMO en ook veroordeeld werd wegens toebrengen van slagen en verwondingen aan Schaarbeekse politieagenten.
In een later stadium van zijn labiele geest zou hij hebben opgeroepen om te stemmen op de PVDA. Later "ontdekt" hij de joden en wisselt hij nogmaals van kamp.
Ziekelijk labiel is dan toch het minste dat je van HVM kan zeggen.
 
Naast Brabosh wordt in het artikel ook de naam Frank Linterhorst genoemd. Beide websites zouden op nujij.nl veel gebruikt worden door zionisten.
Frank Linterhorst die eigenlijk Frank ter Horst heet, is, als je zijn website bezoekt, blijkbaar een godsdienstfanaticus met een al even grote voorliefde voor de zionistische entiteit als Van Minnebrugge. Zie deze link: http://www.franklinterhorst.nl/inhoud.html.
 
Als je nu, in deze tijden van de Gazacaust naar de website van Joods Actueel (JA) gaat kom je een artikeltje tegen waarin de Vlaamse vrienden van Israël (VVVI) worden opgevist als medestanders en pleitbezorgers. 
De VVVI wordt er een "niet- joodse organisatie" genoemd terwijl het in feite uit de fanatieke koker van één persoon komt, nl. Hugo Van Minnebrugge, alias Brabosh.
Nochtans werd de hoofdredacteur van JA ooit door Brabosh een onnozel kieken genoemd. (Zie hier: http://edithlegrand.com/israel-en-de-reuzenpuist/, 3de alinea)
Alle negatieve vermeldingen over Brabosh op JA zijn intussen spoorloos. Hoogst waarschijnlijk is de waarschuwing van de ambassade ook eerst verschenen op JA, maar dat is nog moeilijk te achterhalen.
JA en hoofdredacteur Freilich moesten het meermaals ontgelden op Brabosh.com, maar nu de zionistische entiteit en haar acolieten alle morele steun kan gebruiken zijn halve garen als Van Minnebruge toch weer welkom.
 
Ons kent ons, niet waar, een stelletje radicale gekken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten